Trønder-Lyn med taktikeren Fjæran tok 3 poeng mot Buvik

22. august 2022

Ketil Fjæran er en taktikker som har flere planer han kan bruke i en kamp. Dette kom klart frem i lørdagens kamp mot Buvik.

Første omgang var jevnspilt med et lite overtak til hjemmelaget. Buvik scoret 2 ganger i denne omgangen, et i hvert mål.

Stillingen var dermed 1-1 til pause.

Trønder-Lyn markerte ut Simon Bjørseth på midtbanen og la 2 hurtige og gode spillere ut på sidene for å ta ut Marcus Nyang og Eskil Forren Vik.

Dette lyktes det bra med. Simon fikk ikke dominere midtbanen slik han kan hvis han får litt plass.

Eskil og Markus kom sjelden fri, men de gangene de kom fri, burde ha endt i scoring til Buvik.

Eskil kom rundt på kanten i 2. omgangen, og dro av både 2 og 3 Trønder-Lyn spillere før han ble meid med, uten at motspiller var i nærheten av å treffe ballen.

En helt klar straffe, men dessverre reagerte ikke dagens dommer, som ellers var god, men han hadde en merkelig oppfatning av skulder mot skulder.

I flere situasjoner ble spillere taklet ut av banen uten at den som taklet var i nærheten av ballen, men kun hadde fokus på å ta spilleren.

Begge lag var like gode på dette, så dommeren holdt i alle fall en linje, men det er ikke slike taklinger jeg ønsker å se på kamp.

Marcus kom ved en anledning alene med keeper, men en dårlig  ballberøring gjorde at det ikke ble scoring. På slike sjanser scorer Marcus 9 av 10 ganger.

Sluttresultatet 1-4 tyder på at  Buvik ble utspilt.

Det ble de ikke, men Fjærans taktiske egenskaper, og Buvik trenerens manglende taktiske egenskaper og manglende plan B og C avgjorde denne kampen.

Å ta ut Christian som er den desidert beste av Buviks forsvarere er en helt merkelig avgjørelse, og gjorde at sifrene ble mye styggere en de skulle vært.

Når dette først er skrevet, så må jeg også nevne at det er helt merkelig å høre en trener som hele kampene roper: stå, stå, stå, gå, gå, gå!

Dette er råd medspillerne kan komme med i enkelte vanskelige situasjoner.

Jeg ventet hele kampen på at treneren skulle ta grep slik at Eskil og Marcus ble spilt opp i bakrom i stedet for å bli stående og vente på ballen, som de fleste gangene også var upresis. Dette gjorde dem lette å ta ut av kampen.

Buvik nærmer seg nå nedrykksstreken, og de neste kampene bli meget avgjørende, og da forventer jeg at treneren har flere planer for kampene, og at det kommer konstruktive kommentarer og råd fra benken.