Svorkmo tapte alt

2. mai 2018

Etter en svak seriestart med tap mot Nidaros, var det noen som tippet stortap, til og med 2 sifret mot avdelingsfavoritt Svorkmo.

Jeg må innrømme at også jeg fryktet det verste etter den svake kampen mot Nidaros.

Buvik spillerne var nok tente på å vise at Nidaros kampen ikke var det nivået laget ønsket å fremstå på.

Mot Svorkmo vant Buvikspillerne de fleste duellene, andreballene og ikke minst kampen, og totalt sett var dette veldig fortjent.

Forrige kamp mot Nidaros ble skjemmet av svak innsats, menge feilpasninger, og svake avslutninger

Dagens kamp:

1. omgangen ble fullstendig domminert av Buvik, der midtbanen med Even Nilsen i spissen tok kommandoen, og de fleste Svorkmo angrepene ble stoppet der.

Jeg hadde forventet at Are  Groven ville styre det meste på midten, men i stedet var det Even Nilsen som vant duellene og til tider lekte seg med Svorkmos midtbane.

Det er nok litt urettferdig overfor Are å forvente at han skal domminere kamper for et lag han får trent lite med, på grunn av jobbsituasjonen, der han reiser mye. Men etter å ha sett Are domminerer på Orklas midtbane i flere år, trodde jeg han skulle domminere på dette nivået.

Når det gjelder Even Nilsen så blir nok han veldig viktig for Buvik denne sesongen, med sin erfaring fra 2. og 3. divisjon.

Tom Framnes viser i perioder at også han har mye å bidra med, og jeg håper Eskil Sivertsen og Marius Kvalvik snart finner tid til å bidra litt, ikke minst på trening, for å heve nivået. Høyere nivå på treningene, gi en brattere læringskurve for de unge guttene.

Buvik domminerte denne kampem fra avspark til slutt, selv om Svorkmo ledet 2-1en lite stund.

Da Tommy Vinsnesbakk dundret ballen i mål fra 25 meter i det 85 minutt, var det hele avgjort, men domeren burde da ha gitt 2 gule kort til  Svorkmo spillere.

Aldri har jeg tidligere opplevd en slik oppførsel der en Svorkmo spiller kjefter opp sin egen keeper etter et baklengsmål. Helt uhørt!

Her skulle dommer ha gitt gult kort, og trener burde plukket spilleren av med en gang. Dette gjør noe med lagmoralen, og er ikke noe morsomt å høre på.

At keeperen deretter «klikker» er forståelig, men det skulle også gitt gult kort.

Jeg innser at dette er 5.divisjon, og at dommernivået er deretter. Jeg skal derfor ikke bruke mye tid på deres innsats dennne sesongen, men en dommer som får kjeft fra begge lagene vet nok selv at prestasjonen har vårt svak.

5. divisjon, avdeling 3, er veldig jevn etter 2 spilte kamper, der en av forhånds favorittene Trond har full pott og 6 poeng. Buviks neste motstander Flatås har 4 poeng på 2.plass, og så har Svorkmo, Charlottenlund 2, Nidaros, Orkanger, Kil/Hemne 2, Frøya og Buvika alle 3 poeng. Rindal ligger sist med 1 poeng som de tok borte mot Flatås i første kamp. Orkanger og Rindal har spilt 3 kamper.

Buvik- Flatås spilles på Da-Tel stadion fredag 4. april kl. 20.00.