Oppsummering av vårsesongen til Buvik senior/junior og Gutter 16

27. februar 2019

Oppsummering av vårsesongen til Buvik senior/junior og Gutter 16.

Sportslig utvalg var heldige og fikk engasjert Ole Johan Helland som trener for seniorlaget. Dette er en trener meg lang fartstid, og gode resultater, spesielt med KIL/Hemne.

Seniorlaget startet bra i treningskampene , men laget gikk på en liten smell i åpningskampen der det ble 2-0 tap for Nidaros, et lag de slo i treningskamp i vinter. Så slo de avdelingsfavoritt Svorkmo 3-2, før det ble et nytt tap mot Flatås. Så fulgte det 2 seire mot Charlottenlund 2 og Rindal, en uavgjort mot Trond, og de avsluttet med 3 strake seire mot Frøya, KIL/Hemne 2 og Orkanger. De tre siste kampene endte med en målforskjell på 14-2, det lover godt for høsten.

Men høsten starter med 3 bortekamper mot veldig sterke motstandere. Først er det Nidaros, så følger topplagene Svorkmo og Flatås. Kan Buvik ta 5-6 poeng i disse kampene kan klubben begynne å planlegge opprykk til 4. divisjon, der vi fort kan møte lag som Orkla som pr. dato ligger sist i sin avdeling, og kan oppleve å kjempe for å unngå nedrykk denne høsten.

Det jeg har sett denne våren er en trener som er tro mot sin faste start 11er, men som er flink til å la hele laget få prøve seg.

De eldste spillerne som Anders, Even, Tom har blomstret utover våren. Erlen er tilbake fra militæret, og har spilt seg til fast plass som midtstopper.

Manus Lundhaug er et talent som Buvik kan få mye glede av. Han gjør de utroligste redninger, men er ung og har mye å lære spesielt i mann mot mann situasjoner. Blir spennende å følge, men trenger en makker snart. Buvik bør ha 2 stabile senior keepere.

Tore Singsaas er tilbake for fullt, og bedre enn jeg noen gang har sett ham som senior. Håper han kan få en sesong uten skader?

Juniorene Emil Pedersen, Magnus Leraand Forseth og Morten Trøan har hatt en fin utvikling, der jeg spesielt hos Morten har sett at trenerens tillit har senket skuldrene noe, og viljen til å utfordre og gå i bakrom gjør ham til fast inventar i start 11eren. Morten brukes også mye på juniorlaget, og det kan fort bli for mye?

Magnus og Emil har hatt mange eksamener, og litt russefeiring, som nok har gått litt ut over fotballen satsingen, men det er bare slik det må være. Eksamener må gå først, og russ er mann bare en gang, så det er en forståelig prioritering.

Simon Bjørseth er tilbake i Buvik, og han har ikke blitt noe dårligere siden sist han spilte for moderklubben. I kampen mot KIL/Hemne tror jeg ikke han slo mere enn 2-3 feilpasninger, og overblikket og spilleforståelse er det ikke mange i 5. divisjon som har.

Så har jeg ikke glemt resten av laget, de fleste har en fin utvikling sammenlignet med fjorårssesongen.

Juniorlaget hadde en fin vårsesong i 2. divisjon, der laget havnet 1 poeng fra opprykk.

Dette laget skulle være et tilbud til de juniorene som ikke fikk spilletid på seniorlaget, og der gutter 15 og 16 skulle hospitere. Dessverre ser det ut til at flere av de spillerne tilbudet var tenkt til ikke har stilt opp, og det har ført til en stor (kanskje for stor) belastning på flere som spiller fast på senior og gutter 16 år.

Gutter 16: 0. divisjon: Dette laget viser at de kan spille jevnt med de fleste lagene selv om det har blitt mange tap. Uansett en fin erfaring å ha med seg videre.

Gutter 16: 1. divisjon: Dette laget ble nok meldt på i feil divisjon, og det endte med en lang tapsrekke uten at laget ble utspilt i mange kamper. Laget rykker dermed ned en divisjon, og det blir nok en langt morsommere høstsesong der laget møter langt svakere motstand.

Så er det høstsesongen og fremtidig satsing på herrefotballen i Buvika.

Det er tvilsomt om vi noen ganger får oppleve et Buvik lag i 2. divisjon igjen, men mulighetene er der, i alle fall i 3. divisjon, som i dag er spisset mye mere en da Buvik spilte der sist. Men førte steg er opprykk til 4. divisjon.

Dette er noe fotballstyret nå må ta stilling til, og avklare allerede denne høsten.

Hvorfor?

Uten et godt seniorlag litt høyere i divisjonssystemet enn det Buvik er nå, vil klubben oppleve at gode gutte- og juniorspillere forsvinner til naboklubber i 2. og 3. divisjon der utviklingsmulighetene er bedre.

Et seniorlag høyere i divisjonssystemet vil også trekke flere tilskuere. Dette vil gi større billett og kiosk inntekter, og klubben vil bli mere attraktiv for sponsorer.

Men, først må det avklares hva som er klubbens målsetning når det gjelder seniorfotballen.

Så må det legges en langsiktig plan på hvordan man skal nå dette målet.

I denne planen må det klargjøres i hvor stor grad «sportslig utvalg for senior/junior/gutter 16 år, skal få et klart mandat til å gjennomføre planen. Slik det fungerer i dag er det små muligheter til å lykkes. Dette skal jeg ikke utdype denne gangen, men kommer nok tilbake til det i års oppsummeringen.

Sportslig utvalg.

I det sportslige utvalget for senior, junior og gutter 16 år, sitter det folk med meget lang erfaring som spillere (på 2. og 3. div. nivå), treere, lagledere, og ikke minst i organisering/styreverv innen fotball og idrettslag generelt, samt bane anlegg og økonomi. Mange har også erfaring fra leder roller i arbeidslivet.

Kort sakt: Gruppen har stor kompetanse på flere felt. Det kan være smart av fotballstyret å benytte seg av denne kompetansen.

Det er ingen tvil om at det er det valgte styret som er det øverste organet i fotballavdelingen, men det kan være en tanke, å delegere litt ansvar nedover i systemet.

En organisasjon blir ikke svekket av at ansvar delegeres, og en god leder er en som delegerer ansvar, og stoler på sine medarbeidere.