Ketil Fjæran er nok fornøyd med sin taktikk foran kampen mot Buvik?

30. september 2021

Ketil Fjæran er nok godt fornøyd med sine taktiskedisposisjoner i kampen mot Buvik.

Tr.lyn «parkerte bussen» foran eget mål i 1. omgang, og Buvik trillet ball mellom sine forsvarere den første halvtimen.

Frem og tilbake, frem og tilbake, frem og tilbake. Så kom midtbanespiller ned og hentet ballen, for så å slå den frem til indreløper, eller ut til ving, som så spilte den tilbake til eget forsvar.

Dessverre produseres det ikke målsjanser på denne måten, og det er dønn kjedelig for oss som møter opp for å se på, og dette har i allefall ingen til med «god fot» fotball å gjøre.

Jeg beundrer spillere som orker å holde på slik i nesten en hel omgang, men forstår ikke hva det er treneren mener å oppnå med dette?

Med Christian Sommerschild som spiss, trodde jeg at Buvik ville forsøke å slå flest mulig baller inn foran mål, men det kom ikke eneneste en den første halvtimen.

De siste 15 minuttene før pause slo Buvik flere feil pasninger og Tr.lyn kontret, og skapte et par farlige mål sjanser.

Den første burde vært avklart med litt bedre kommunikasjon mellom mål vakt og stoppere, men heldigvis går lobben over mål.

Den andre kommer på samme måte, men da lobbes den enkelt i mål, og Tr.lyn tar ledelsen 0-1. Dette står seg til pause.

I 2. omgang kommer Tr.lyn ut med en helt annen taktikk, og det var nok ikke noe Buvik hadde snakket om i pausen?

Tr.lyn byttet også inn flere av «første 11-eren» sin i 2.omgang, og slitne Buvik spillere fikk store problemer med hurtige motstandere.

De første 25 minuttene av denne omgangen bølger spillet litt frem og tilbake, og det produseres flere store mål sjanser fra begge lag, men ballen vil ikke i mål. 

Så i det 71 minuttet kommer 2 Tr.lyn spiller i angrep, og Buvik har 8 egne spillere i og rundt egen 16 meter, men ingen klarer å plukke opp Oliver Aune som scorer sikkert. Denne scoringen bør Buvik forsvaret se på flere ganger å forsøke å lære noe av. 

Buviks Henning Føll Pedersen kommet så inn, og får ballen utenfor Tr.lyns 16 meter og kliner den helt oppe i hjørnet. En klar kandidat til årets mål på Da-tel arena.

Etter dette får Buvik «blod på tann» og skaper flere store mål sjanser, men svake avslutninger, og en god Tr.lyn mål vakt avverger hver gang. 

Så går det som det ofte gjør. Tr.lyn angriper på Buviks v.side.

Vingen drar av 3 Buvik spillere og legger inn foran mål og det blir en enkel oppgave for Anders Benum Kjelseth å sette den i mål.

Fjærans triumf!

Ketil Fjæran lykkes 100 % med sin taktikk, og Buvik ble bare frustrerte, og forsto ikke at en «gammel ringrev» lekte med dem. 

Neste sesong:

Dette oppgjøret får meg til å glede med til neste sesong. Da kan vi få flere lokaloppgjør i 4. divisjon?

Buvik får nok et å til i 4. divisjonen. Tr.lyn vil nok rykke opp, og Melhus rykker kanskje ned?

Da blør det bli litt «gamle dager» med mye folk og liv på disse kampene.

Skuffende:

Til slutt noe jeg la merke til: Spillere og trenere bør etter kamp takke motstander laget for kampen!

Det er tillatt å være skuffet og frustrert etter kamp, men ingen blir en bedre spiller eller trener av å fokusere på motstanderne etter kampene.

Det eneste alle kan gjøre er å sette søkelys på egne prestasjoner, og på hvordan disse kan forbedres. 😊