Flatås vant fortjent

6. mai 2018

I dag bruker jeg et arkiv foto av Eskil Sivertsen, som jeg håper å se i Buvik drakt snart.

Etter en god kamp mot Svorkmo, kom nedturen mot Flatås.

Flatås kom for å vinne. De sprang mest, vant de fleste duellene og 2. ballene, og kampen meget fortjent 3-1

Buvik var ikke til å kjenne igjen fra forige fredag. Midtbanen som jeg synes har vært god de siste kampene, så ut som de hadde vært på russefest hele uka.

Laget kan ikke spille bedre enn motstanderen tillater, og i denne kampen tillot ikke Flatås at Buvik fikk spille mye ball.

Ikke det at Buvik forsøkte å spille så mye heller, det ble mest «frostafotball» som vi sa i min ungdom. Det er en spillestil der en «poler» ballen fremover og springer etter.

I store deler av kampen ble ballen spilt fremover i retning av en Buvik spiller lenger frem på banen.

De spillerne lengst frem på banen vant skjelden duellen om disse ballene, og da blir det i store deler av kampen å løpe hjemmover igjen.

Pasningsspillet i kampen mot Nidaros var dårlig, mens det i kampem mot Svorkmo var meget bra.  I denne kampen var laget tilbake til «gamle synder», der det meste havnet i føttene på Flatås spillerne.

Når det gjelder de 3 baklengsmålene kommer de etter gedigne personlige-/forsvarsfeil.

Det første kom etter en korner der  den som har ansvaret ved nærmeste stolpe dukker, og ballen hevner etterhvert i mål.

Det andre målet kommer etter balltap, der Flatås kommer på en overgang  2 mot 1, og det utnytter de på en god måte.

Det er greit å være offensiv, men «alle mann i angrep» blir for dumt. Forsvarsstrukturen har vært varierende så langt i sesongen.

Det 3. målet er også en forsvarsfeil der stopperne tabber seg ut.

Fint at vi som Rosenborg forsøker å spille oss ut bakfra, men pr. dato har vi ikke spilere bak som er ballsikre nok til å gjøre dette. Setter motstanderne høyt press oppstår det ofte litt panikk, og spillere med panikk slår ofte dårlige pasninger.

Se fremover.

Det er best å glemme denne  kampen snarest, og fokusere på det som fungeret mot Svorkmo. Ut å krige, vinne dueller, og ikke minst fokus på pasningsspillet.

Neste kamp nå er challottenlund 2 på bortebane førstkommende  fredag. Et lag som er gode på hjemmebane, selv om de tapte 3-0 for Svorkmo i førtse kamp, og 5-4 borte mot Flatås. Dette er nok avdelingens 2 beste lag. Charlottenlund 2 slo Rindal 6-0 på hjemmebane.

Rindal blir Buviks neste motstander på hjemmebane den 25. mai kl. 18.30. Da får vi også et gjennsyn med en myndig og god dommer i Helge Sumstad.

Så får vi håpe at russefeiringa er over. At pasningsspillet igjen er på plass, og at guttene kommer på banen for å krige i duellene, og for å vinne kampen.

Jeg gleder meg fortsatt til et gjensyn med Eskil Sivertsen i Buvik drakt, og at kanskje flere «gamle travere» drar på seg Buvik drakten.