Buvik tapte avdelingsfinalen

25. oktober 2021

Buvik fikk en drømmestart på avdelingsfinalen mot Kvik, da de scoret allerede i det 1. minuttet av kampen, men tapte kampen i det 89 minuttet.

I mellom der var dette en typisk finale kamp, der ingen av lagene spilte god fotball.

Mye folk på tribunen påvirket kanskje spillerne, men jeg har aldri tidligere denne sesongen sett Buviks midtbane så puslete.

De sprang rund motspillerne, og fokuserte på ballen i stedet for å takle, eller de burde i det minste skjerme for pasninger i retning eget mål.

Vinklede pasninger ut mot vingene ble, med noen få unntak, spilt alt for svakt eller i mange tilfeller upresist.

Begge lag kom til flere gode scorings sjanser i løpet av kampen, men de fleste Buvik avslutningene ble» måkt» høyt over mål.

Kviks avslutninger havnet som oftest midt i armene på en god Håkon Folstad.

Buvik fikk en god mulighet til å punktere kampen i det 34 minutt, da de ble tildelt straffespark, og Kvik fikk en spiller utvist.

2 Buvik spillere diskuterer lenge om hvem som skulle ta straffen, og det lå litt i «kortene» at det da ville bli et dårlig skudd, og det ble det!

Kviks keeper som var meget god i denne kampen, reddet enkelt.

En ting jeg synes er negativt i år, og spesielt i denne kampen, er en trener som står å roper hele kampen, og detalj dirigerer sine spillere.

Spill hit, spill dit, spill til …… Dette må være frustrerende for alle på banen. Jeg hadde i alle fall sunget ut til en slik trener.

Det må vær bedre å ta noen taktiske grep i kamper som denne, der midtbanen ikke fungerer, i stedet for å stå på denne måten.

Hele Buvik benken varmet opp i hele 2. omgangen, men byttene kom først etter at Kvik tok ledelsen. Det var minst en halv time for sent.

Buvik spillerne lå utslått på banen etter kampen.

Dette var nok er surt tap, og de var nok klare over at denne kampen hadde de taket på, og burde avgjort tidlig, og ikke minst unngått det sure baklengsmålet 1 minutt før slutt. Med uavgjort hadde Buvik blitt avdelingsmestere og fått spille kvalik kamper for opprykk til 3. divisjon.

Jeg forstår frustrasjonen, men dette laget med mange unge talenter kan ha godt av et år til i 4. divisjon.

Og hardt satsende Trygg-Lade er nok et hakk bedre en de andre lagene i denne divisjonen, og er store favoritter til å rykke opp.

Det er i dag mange gode unge talenter i Buvika og opprykket kommer nok i løpet av 1 til 2 år.

Håper fotballstyret tar de riktige grepene, og at spillerne har tålmodighet nok til å bli med laget på denne oppturen.

Buvikportalen gleder seg allerede til neste sesong, og håper å se alle de samme spillerne på banen for Buvik igjen da!