Buvik slo Orkla 2

4. oktober 2021

Gamle kjente var å så Buvik slå Orkla 2.

Tidligere Buvik trenere Ole Johan Helland og Bård Stenseth samt tidligere lagleder Øystein Wiggen sto ved Skaun hallen og bivånet oppgjøret mellom Buvik og Orkla 2 som Buvik til slutt vant 3-0.

Buvik startet kampen på kjent måte med mye tvers overspill og med få fremover pasninger, men i vindkastene som var på Buvik stadion i 1. omgang forsto spillerne fort at det var et risiko prosjekt.

Det var vanskelige forhold i denne omgangen, og det ble mye upresist fra begge lag, og menge dueller og dårlig spill. For meg så virker det som Buvik forsøker på noe som de ikke helt behersker.

1.omgang ble kjedelig. Jeg hadde forventninger om at Buvik som kjemper i toppen skulle dominere mot bunnlaget Orkla 2, men det var vanskelig å se hvem som var bunnlag og hvem som kjempet i toppen i 1.omgang.

I 2. omgang kom Buvik ut med litt mer energi, og de kom til litt flere sjanser, men det er litt typisk at det er en forsvarsspiller som scorer, og det går 35 minutter av omgangen før Buvik tar ledelsen.

Orkla mister nok litt motivasjon av den scoringen, for det tok bare 2 minutter etter den første scoringen til Buvik punkterer kampen med sin 2. scoring. Den tredje kommer på overtid, og Buvik vant fortjent til slutt.

Jeg mener fortsatt at den «eldre garde» på dette laget har mye å gå på. Håkon, Roy Gunnar, Even, Simon, Christian og Tom har jeg sett bedre, men forstår at 18 mnd. uten treninger og kamper gjør at de trenger litt tid på å komme i form.

Ungdommene.

Emil fikk prøve seg litt på seniorlaget før han dro i militæret, og klarte seg bra, og nå synes jeg han har tatt nye steg 

Når det gjelder de yngste i laget, er jeg optimist på vegne av Buvik fotball. Her ser jeg mange gode spillere med bra teknikk, brukbar fart og fotball forståelse.

John Håkon var stopper på guttelaget første gang jeg så ham, og allerede da hadde han stor fotball forståelse. Han leste spillet godt, var god og rolig med ballen og slo presise pasninger.

Marcus fikk mye spilletid på senior laget som junior, og før han meldte overgang til Kolstad. Han var slitt med skader, og jeg mener Buvik ikke klarer å utnytte hans fart og bakrom spill. I dag ser jeg ikke at vi har spillere som klarer å slå opp presise pasninger i bakrom, og på den måten få utnyttet potensialet til Marcus. Kanskje Christian i midtstopper posisjon eller defensiv midt bane kan gjøre dette? 

Så har vi Oliver som etter min mening er et av Buvikstørste talenter noensinne. En spiller som på 6 innhopp i senior kamper har scoret 6 mål, det har vi aldri opplevd i Buvika, og det er nok sjelden i de fleste klubber.

Oliver har også scoret 11 mål på 18 kamper for juniorlaget, og han har scoret 16 mål for guttelaget og dette på kun 20 kamper. Uten tvil et talent som bør få mer spilletid!

Buvik har nå igjen 3 kamper denne sesongen der 2 spilles på hjemmebane. Den første allerede på lørdag den 9. oktober kl. 16.00 mot Hitra.

Så er det bortekamp mot Rennebu, før sesongen avsluttes på Da-Tel arena mot Kvikk. En kamp som kan bli avgjørende for hvem som blir avdelings vinner. Dette avhenger av om Stj.Blink taper mot Kvikk i deres felles oppgjør.