Buvik – Ranheim 2

19. mai 2022

Buvik møtte Ranheim 2 på Da-tel arena den 18.05, og det så ut som 17 mai feiringa satt i enda.

Buvik var rett og slett svake i denne kampen, og resultatet 2-5 gir ikke er rettferdig inntrykk av kampen. Ranheim burde vunnet med større sifre.

1.omgangen startet godt med Buvik score i det førsteminuttet, men derfra og ut var Buvik svake.

Buvik brukte Christian Sommerschild som spiss, men utenat han fikk en eneste ball å jobbe med.

Han ble brukt som «hare hund» og jaget ball hver gang den ble spilt tilbake til keeper.

Dette blir helt bortkastet energi, så lenge resten av laget står igjen på midtbanen. Ranheim keeper hadde hver gang minst 3-4 ledige medspillere å spille til.

Buvik står høyt med laget i denne omgangen, og med Ranheims raske angrepsrekke blir Buvik forsvaret fraløpt mange ganger, og det står 1-3 til pause.

Jeg undres litt over at spillere på dette nivået «ruser» ut og fokuserer på ball, og dermed lett blir fintet ut, og brukt som rundingsbøye.

Det er også frustrerende å se hvor dårlig organiserte Buvik er når de mister ballen. De jager ball en og en. Ingen klar defensiv struktur.

2.omgangen ble om mulig enda verre enn den første.

De første 35 minuttene foregikk alt spill inne på Buviks banehalvdel, og laget klarte sjelden å holde balle i laget i mer enn 2-3trekk. Da blir det helt umulig å vinne fotballkamper.

Jeg har sjelden sett et Buviklag som har trøblet så mye som i denne kampen.  

 Spillerne jaget ball i hele omgangen, men hver gang de vant den så gikk de seg fast, ble taklet, eller slo en pasning i føttene på en motspiller.

Kanskje resten av treningsuken skal inneholde 80% pasningstrening og resten en læring i hvordan unngå å bli rundingsbøyer?

De 10 siste minuttene av kampen, når Ranheim slapp seg litt ned og hadde sikret seieren kom Buvik til flere målsjanser, men uten at de fikk uttelling. Avslutningsferdighetene var på samme nivå som pasningsnivået.

 Det er merkelig at dette laget med så mange unge spillere opptrer så ustrukturert, mens jeg i juniorlaget ser en klar plan i det meste.

Jeg håper og tror at dette er en «17 mai reaksjon», og at laget vil fremstå på en helt annen måte i neste hjemmekamp som blir mot Svorkmo den 25.05.kl.20.00.