Buvik forærte Rennebu et poeng

12. september 2021

Christian Sommerschild ser betenkt ut tidlig i kampen. Hadde nok helst sett en litt annen åpning av kampen enn det Buvik fikk?

Buvik – Rennebu 4-4 (2-1)   DaTel Arena.

Tabell topp (Buvik) mot et av avdelingens antatt svakeste lag skal være enveiskjøring, men slik ble det aldri på DaTel arena.

Rennebu tar ledelsen etter bare noen sekunder etter at Mathias Nyang har spilt ballen tilbake til keeper Håkon Folstad. Mathias blir kreditert dette målet som selvmål, men her må nok Håkon ta skylden, da han på helt uforklarlig vis ikke klarer å dempe ballen, og han gjør heller ikke noe forsøk på å nå igjen ballen når den rolig triller i mål.

Så scorer Marcus Nyang 3 mål og er etter min mening kampens desidert beste spiller, og Buvik leder 3-1.

På merkelig vis klarer Buvik å rote bort en klar ledelse og lar Rennebus beste spiller få score 3 mål på rappen, og Rennebu leder 4-3 når kampen er på overtid.

Men så har Oliver Kristensen kommet inn, og 3 måls scoreren i cup kampen mot Gauldal redder et poeng for Buvik. Dette er en spiller som helt klart fortjener mere spilletid.

Vi fikk også i denne kampen se en debutant, Eskil Forren-Vik som jeg tror er bare 16 år. Den korte tiden han fikk på banen, viser at dette er et talent som absolutt fortjener å få flere sjanser på A-laget.

Kort oppsummert: Juniorene gjør jobben og vel så det, mens de etablerte spillerne med erfaring fra 2. og 3. divisjon skuffer litt.

Jeg som har sette dem i mange år forventer i alle fall mere av dem, men unnskylder dem litt da de ikke har trent mye det siste året, og har spilt få kamper.

Alle Rennebus mål burde vært unngått. Det første er selvmål, så 2 langskudd på dødball fra 30 og 35 meter. Begge er det mulig å redde, og straffen burde Buvik unngått. En spiller i stor fart på hjørnet av 16 meteren bør få gå da han vil være i veldig skrå vinkel før han når igjen ballen, og skal treffe godt for å score.

Dette var nok (også ifølge flere tilskuere) Buviks dårligste kamp denne sesongen, og litt variasjoner i prestasjonene må vi regne med, noe annet er ikke å vente av et ungt mannskap.

Nå venter 2 vanskelige borte kamper for Buvik. Førts er det Kvikk og så Størdals-Blink. Et Blink lag som nok stiller med mye A-lagsspillere på hjemme bane, og som slo Rennebu 11-0 da de to lagene møttes.