Årsbeste av Buvik

8. juni 2019

Årsbeste av Buvik.

Etter å ha sett Buvik mot Trønder-Lyn hadde jeg begynt å tvile på om opprykk var mulig, og om dette laget var godt nok for 4. divisjon.

Etter kampen mot Utleira vet jeg at dette laget på sitt beste er mer enn godt nok for opprykk, og på sitt beste er de i stand til å kjempe i toppen av 4. divisjon.

Sjokk åpning.

Kampen mot utleira startet helt katastrofalt, der Buvik mister ballen, og Utleira fosser i angrep. En Buvik forsvarer blir parkert i eget felt, og tar et godt tak i Utleira spilleren, og straffesparket er veldig klart.

Utleira tar dermed ledelsen etter bare 4 minutter, og jeg får en veldig dårlig følelse, og angrer litt på at jeg ikke ble hjemme for å så landskamp i stedet.

Kampen snur.

Men etter hvert får Buvik taket på kampen, og etter at de utligner til 1-1 er det ingen tvil om hvor seieren skal havne.

Buvik spillerne løper, takler, og gir ikke Utleira ro til å spille ball. Det er flere Buvik spillere rund Utleiras ballfører hele tiden.

Utleira er nok ikke det laget som er mest glade i å løpe? De er nok bedre på en mindre bane der de kan trille ball.

Jeg hører etter hvert at Utleira spillerne begynner å kjefte på hverandre, og det er sjelden et godttegn for et lag.

Dagens Buvik lag var ikke til å kjenne igjen etter Trønder-Lyn kampen, der laget i store deler av kampen var spredt utover hele banen, og feil pasningene florerte.

Mot Utleira var spesielt midt banen godt samlet. De vant de fleste duellene, og pasnings spillet var av en helt annen klasse.

Det var morsom å se at Markus endelig begynte å utfordre utover, og ikke minst at han bruke farten sin. At han samtidig scorer 2 mål,gjør prestasjonen enda morsommere.

Jeg vet ikke om det var planlagt, men i denne kampen holdt beckene  igjen litt, og Utleira kom derfor til veldig få innlegg fra sidene.

En annen gledelig ting var gjensynet med midtstopper Johan Gimse Valseth, som spilte en meget god kamp, og en ferierende Christian Sommmerschild, ble derfor ikke savnet.

Dette er den klart beste kampen jeg har sett Buvik spille de siste 3-4 årene, og det lover godt for fremtiden, spesielt med tanke på at laget avsluttet med 3 juniorer og 2 guttespillere på banen, og uten at det svekket laget.

Resultat: 6-1  (3-1)

Malscorere: Daniel S Krogstad 3, Marcus Nyang 2 og Tom Framnes 1.

Kampens beste: Hele laget

Gule kort: Ingen til Buvik, 1 til Utleira

Dommer:

Kampens dommer kan med fordel bevege seg litt mere. Han er i flere tilfeller alt for langt fra der ballen er, og det er i store deler av kampen mange spillere mellom ham og ballen, og da er det lett for å ikke å kunne se om spillere er på ballen eller mot spillerne.